dimecres, 18 de juny del 2008

Manifest constituent de la Plataforma Valls Viu

  1. Valls Viu es constitueix com una plataforma oberta a tota la ciutadania i tots els col·lectius de Valls.

  1. Ens unim per reivindicar una alternativa al model urbanístic disgregador que impulsa l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Valls. Volem una ciutat compacta. Per això exigim la Revisió del Pla General ja!
    • Perquè tenim dret a decidir sobre el creixement.
    • Perquè necessitem una planificació clara a mitjà i llarg termini.
    • Perquè cal definir el calendari i les prioritats dels plans urbanístics que es desenvoluparan en el propers anys.

  1. Creiem que aturar la Revisió del Pla General i no permetre la participació ciutadana en el planejament del terme municipal és vulnerar els nostres drets com a vallencs i vallenques.

  1. Ens oposem a l’ARE (àrea residencial estratègica) de Ruanes i el Rec de la Cavalleria perquè:
    • No és veritat que ens falti sòl. Valls ja disposa de sòl planificat. De fet, sense tenir en compte aquesta ARE, la ciutat ja té aprovada la construcció de 4.589 habitatges.
    • Tenim habitatge protegit planificat a diferents zones estratègiques de Valls (Barri Antic, Hort del Carme, etc.).

  1. Denunciem que es presenti aquesta ARE com la solució als problemes d'accessos i mobilitat que té la ciutat de Valls. El pont que ha de donar sortida al barri del Vilar no pot estar condicionat al desenvolupament d'aquesta ARE: és una infraestructura necessària i urgent per a la ciutat, i com a tal s'ha de realitzar independentment de si s'urbanitza Ruanes o no.
  2. Considerem que Valls no pot continuar perdent zones d’alt valor agrícola, paisatgístic, ecològic i patrimonial com Ruanes o el Rec de la Cavalleria.

  1. Constatem que estem en una forta frenada del mercat immobiliari. Per tant, la creació de 1.740 habitatges a Ruanes comportarà l’aturada de la resta del planejament estratègic que fa temps que estem esperant (PMU del Barri Antic, PERI de l’Hort del Carme, PERI del Portal Nou, PERI del Prado, etc.).

  1. No volem que el Barri Antic segueixi convertint-se en un gueto. És el moment de posar tots els esforços a revitalitzar-lo i a no deixar-lo en un segon terme. La prioritat és el Barri Antic, i no Ruanes!

  1. El Barri Antic ha de tornar a tenir la centralitat comercial, social i geogràfica que mai no hauria hagut de perdre.

  1. No entenem per què s’ha canviat la ubicació del Museu Casteller si ja estava decidida. I més si aquest canvi implica urbanitzar la zona del Rec de la Cavalleria. El Museu Casteller el volem dins del poble!

  1. Posem en dubte que Valls pugui assumir el manteniment de 34 noves hectàrees, gran part d'elles en forma de parc. Els veritables pulmons verds de la ciutat, que són els torrents, estan patint l'oblit i el desinterès de les administracions, de la mateixa manera que el Parc de Mas Miquel o el Parc Barrau.
  2. Per tot plegat, convidem als ciutadans i ciutadanes i als col·lectius vallencs a adherir-se a aquest manifest. Entre tots, fem VALLS VIU! Adheriu-vos-hi!

Valls, juny de 2008

2 comentaris:

tiranosaurus ha dit...

A més a més la corrupció i els interessos familiars a valls ja comencen a aflorir.
Resulta ( publicat al pati 27 març 2009 ) l´ajuntament a assignat l´obra del nou pavelló a Carbonell Figueras SA, el marit de la reidora de cultura i esports traballa en el departament de dita empresa i es parent del propietari.
( fet que obliga a la tal Judit a no vincularse en el projecte )
La tal Judit li va faltar temps per donar l´exclusiva dels impressos del departament de cultara al seu PAPI ( el del vallenc )
El mamoneo d´aquesta família ja fa fàstic.
Fa temps que a valls si es vol saber alguna cosa de l´ajuntament has d´anar fent de detectiu ja que amb la filla col.locada a l´ajuntament el VALLENC sembla un pamflet totalment partidista.
Suposo que la unió de un ARE, una constructora, i una regidora del partit que amb tant entusiasme impulsa un ARE que te vincles familiars directes es el millor per aquest poble.

tiranosaurus ha dit...

dissabte, 14 / juliol / 2007
Filtracions molt familiars

Alguns periodistes vallencs estan molt emprenyats! Resulta que fa dies que van darrera del repartiment de carteres del nou equip de govern municipal i l'alcaldessa, Dolors Batalla, anava donant llargues als insistents periodistes. Finalment, ahir divendres van conèixer el cartipàs amb tot luxe de detalls. El va publicar el setmanari El Vallenc, que dóna la casualitat que està dirigit pel pare de la nova regidora de Cultura i Esports, Judit Fàbregas.
Enviat per saló dels penjats a 02:14
Etiquetes de comentaris: periodisme

 
Free counter and web stats